Sıkça Sorulan Sorular

Programın amacı nedir?

Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı’nın amacı; bilgi güvenliğinin, gizlilik, bütünlük ve kullanılabilirlik ilkeleri doğrultusunda sağlanması ve ortaya çıkabilecek güvenlik problemlerine hızlı ve doğru çözümler üretebilen, bilgi teknolojileri, bilgi güvenliği, bilgisayar programcılığı alanları ağırlıklı olmak üzere ilgili tüm alanlarda faaliyet gösteren firmaların ihtiyacı olan nitelikli ve donanımlı uzman elemanlar yetiştirmektir.

Program ne zaman kuruldu?

Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı 2022 yılında kurulmuş olup 2022-2023 eğitim öğretim yılı Güz döneminde öğrenci alımına başlamıştır.

Program hangi puan türünden öğrenci almaktadır?

Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı TYT puan türünden öğrenci almaktadır.

Programın eğitim süresi ne kadardır? En fazla kaç yılda mezun olunması gerekmektedir?

Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı’nın eğitim süresi iki yıldır. En fazla dört yılda mezun olunması gerekmektedir.

Programdan mezun olabilmek için gerekli koşullar nelerdir?

Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı’ndan mezun olabilmek için genel not ortalamasının en az 2,00 olması, en az 120 AKTS ders yükünün tamamlanması ve başarısız olunan hiçbir dersin olmaması gerekmektedir.

Programda verilen eğitimin kapsamı nedir?

Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı’nda öğrencilere temel siber güvenlik derslerinin yanı sıra yazılım, donanım, network, veri tabanı ve kendi isteği ile kayıtlanabileceği seçmeli dersler verilmektedir.

Programda staj zorunluluğu var mıdır?

Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı’nda müfredatı gereği 30 iş günü süreyle zorunlu staj vardır.

Programın örgün öğretimi ile ikinci öğretim arasında geçiş imkânı var mıdır? Koşulları nelerdir?

Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı’nın ikinci öğretimi henüz bulunmamaktadır.

Programın mezunları nerelerde ve hangi pozisyonlarda çalışabilecektir?

Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı’nın mezunları; başta bilişim sektörü olmak üzere elektronik bilginin değerli olduğu, yapısında internet ve elektronik posta hizmeti, çok kullanıcılı bilgisayar sistemi, bilgisayar ağı, elektronik ticaret, uzaktan eğitim vb. bulunan kuruluşlarda; sistem güvenliği uzmanı, bilgi işlem uzmanı, sistem destek uzmanı, sistem ve ağ danışmanı, programcı, veri tabanı yöneticisi vb. pozisyonlarda çalışabilecektir.

Neden FSMVU Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı?

Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı’nda eğitim hizmeti, alanında uzman ve deneyimli akademik kadro tarafından yürütülmektedir. Üniversitemizin “yalnızca eğitim değil değer de veriyoruz” ilkesine uygun olarak verimli bir müfredatın ötesinde öğrencilerimize danışmanlık faaliyetlerimizi en verimli şekilde yürütmekteyiz. Böylece öğrencilerimiz hem eğitim öğretim dönemlerini en iyi şekilde tamamlamakta hem de çalışma alanlarında öncelikle ve özellikle tercih edilmektedirler.

Programdan dikey geçiş imkânı var mıdır?

Dikey Geçiş Sınavı ile Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı mezunlarının aşağıdaki bölümlere geçiş yaparak lisans eğitimlerini tamamlama imkânı vardır.

  • Bilgisayar Bilimleri
  • Bilgisayar Mühendisliği
  • Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
  • Bilişim Sistemleri Mühendisliği
  • Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri
  • Endüstri Mühendisliği
  • Fizik
  • Fizik Mühendisliği
  • İstatistik
  • İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri
  • Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği
  • Matematik ve Bilgisayar Bilimleri
  • Meteoroloji Mühendisliği
  • Uzay Mühendisliği
  • Yazılım Mühendisliği
  • Yönetim Bilişim Sistemleri

 

Program nerede eğitim vermektedir?

Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı Meslek Yüksekokulu bünyesinde üniversitemizin Haliç Yerleşkesi’ndedir. Yerleşkemiz, Beyoğlu Sütlüce mahallesinde olup hem kara hem deniz yoluyla ulaşıma elverişli merkezi bir konumda bulunmaktadır.

Programın kontenjanları, eğitim ücretleri ve burs imkânları nelerdir?

Üniversitemizin eğitim ücretleri ve burs imkânları ile ilgili olarak http://aday.fsm.edu.tr/ adresimizden güncel ve ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.